De BioBoomStrap: boomband als duurzame oplossing

Bij het grootschalig planten van bomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bomen in hun eerste kwetsbare jaren netjes recht groeien en geen schade oplopen door de wind. De kosten om na één of twee jaar opnieuw te moeten beginnen met planten zijn namelijk enorm. Met de BioBoomStrap, de biologische boomband, zorg je ervoor dat alle bomen de juiste ondersteuning krijgen, zonder een negatieve invloed op het milieu.

 

Bestel direct!

bioboomstrap

Voorzie je boom van een boomband

 

Het grootschalig planten van bomen is een goede optie om een steentje bij te dragen aan de natuur. Bomen vormen namelijk een fijn onderdak voor allerlei verschillende vogels en insecten. Daarnaast halen bomen natuurlijk ook CO2 uit de lucht. Het planten van bomen is dus tevens een goede manier om CO2 te compenseren. Echter is het wel van belang dat dit goed en stevig gebeurt, zodat de bomen geen schade oplopen of scheefgroeien door wind of andere weersomstandigheden.

Door een constructie met boombanden om de bomen te plaatsen, kun je dit soort schade voorkomen. Echter zijn boombanden vaak niet duurzaam en zorgt het opruimen van de rubberen boombanden ook nog eens voor een enorme kostenpost. De BioBoomStrap vormt hiervoor een uitstekende oplossing. Deze boomband, die volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld, is volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

In plaats van rubber maken we voor deze boomband gebruik van plantaardig polymeer, vervaardigd uit hernieuwbare grondstofbronnen. Dit heeft als groot voordeel dat composteerbedrijven de BioBoomStrap weer kunnen hergebruiken voor nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld potgrond.
Lees hier de producteigenschappen van de biologische boomband.

Bovengronds verankeren

 

Het verstevigen van een boom met behulp van een boomband heet bovengronds verankeren. De boombanden moeten drie tot vier jaar bevestigd zijn aan de boom, hierna heeft de boom zichzelf goed verankerd en kan deze zonder hulp staan. Tegen die tijd kunnen de boombanden verwijderd worden.

De duurzaamheid van de BioBoomStrap doet niet af aan het gebruiksgemak en betrouwbaarheid van deze band. De BioBoomStrap heeft namelijk als groot voordeel dat deze niet verweert. Ook is de boomband UV-bestendig en sneldrogend en krijgen schimmels en rot door rot geen kans. Je kunt de boomband dus meerdere jaren om de bomen laten zitten, zonder dat je het groeiproces actief moet begeleiden.

De BioBoomStrap leent zich daarnaast goed voor grootschalig gebruik bij allerlei verschillende soorten bomen: de boomband is eenvoudig te verstellen met een gesp. Dit is vooral handig bij projecten waarbij verschillende soorten bomen worden gepland. Je hoeft dan geen rekening te houden met verschillende omtrekken van bomen, omdat de BioBoomStrap om elke boom past.

 

Klimaatneutraal

 

Voor grote multinationals is het planten van bomen, in samenwerking met overheden, een slimme manier om CO2-uitstoot te compenseren. Bomen zijn niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar door bossen te herplanten zorg je als bedrijf ook voor een goed ecosysteem. Door een grote hoeveelheid bomen te planten is het zelfs mogelijk om klimaatneutraal te werken: je haalt dan zet zoveel CO2 uit de lucht als dat je productieprocessen uitstoten.

Het aanplanten van hele bossen is echter intensief werk, wat veel geld en tijd kost. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk mis kan gaan. Een grote investering die mislukt vanwege een windrichting die over het hoofd werd gezien, of wortels die niet goed willen groeien. Je beschermt je investering door gebruik te maken van de BioBoomStrap. De bomen groeien netjes recht, waardoor allemaal gelijk kunnen groeien. Door het gebruik van boombanden groeien ook de wortels sterker.

Vanuit de overheid zijn er ook steeds vaker belangrijke duurzaamheidseisen waar je aan moet voldoen. Niet alleen grote bedrijven, maar ook gemeenten moeten laten zien dat ze hard bezig zijn met een duurzame aanpak. Lees de ervaring van gemeente Zeewolde. Zo heeft de Nederlandse overheid bijvoorbeeld in 2020 besloten dat er 10 procent meer bomen in Nederland moeten komen in 2030. Het zou zonde zijn om die bomen aan te planten zonder gebruik te maken van een verstevigende boomband. Het klimaat heeft geen baat bij bomen die na twee jaar al weer omvallen.

Ben je bezig met een grootschalig bosproject en wil je de nieuwe bomen verstevigen? Dat kan heel eenvoudig met de BioBoomStrap! De band zorgt niet alleen voor een stevige boom die mooi recht kan groeien, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Bestel de boomband via onderstaande knop!

 

Bouw mee aan een duurzame toekomst en gebruik de composteerbare BioBoomStrap!