De BioBoomStrap: een boomband die écht duurzaam is

 

Door een boom te planten kun jij ook bijdragen aan het milieu. Daar zitten echter wel wat mitsen en maren aan. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht dat die boombanden die je gebruikt om je boom vast te zetten, helemaal niet zo goed zijn voor het milieu? Gelukkig is daar nú een oplossing voor: de BioBoomStrap, een boomband die volledig composteerbaar en milieuvriendelijk is. Wat is hier precies zo revolutionair aan?

bioboomstrap

Haal een boomband in huis die duurzaam is en draag je steentje bij aan het milieu

 

Ben je van plan om een boom te planten, maar staat er precies op de plek waar je ‘m neer wil zetten veel wind of is er juist weinig zonlicht? Dan heb je kans dat je boom scheefgroeit – en daar zit natuurlijk niemand op de wachten. Een boomband biedt dan uitkomst! Ook als je boom al scheef is gegroeid, kan een boomband helpen ‘m weer recht te trekken. Nooit meer last van scheve bomen!

 

Boombanden die er zijn, zijn gemaakt van allerlei materialen, zoals van jute, van nylon of van rubber. De duurzaamheid is bij een aantal van deze materialen echter nog wel even een dingetje.  Ben je op zoek naar een boomband die duurzaam is? Dan is de BioBoomStrap echt ideaal. Zoals de naam al zegt, is deze boomband is milieuvriendelijk! Wil je met het planten van bomen écht iets bijdragen aan het milieu, gebruik dan de BioBoomStrap in plaats van een boomband die gemaakt is van bijvoorbeeld nylon of van rubber.

 

Maar wat is dan precies het verschil tussen een boomband van deze materialen en de BioBoomStrap? Wat maakt deze band zo milieuvriendelijk? Op de eerste plaats is dit vanwege het feit dat de BioBoomStrap composteerbaar en volledig biologisch afbreekbaar is. De band wordt namelijk gemaakt van plantaardig polymeer. Dit wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstofbronnen. Dat zijn plantaardige grondstoffen zoals mais. Deze methode heeft een groot voordeel: als je de boomband verwijdert, dan kun je de BioBoomStrap zo in de groene afvalbak gooien. De composteerbedrijven kunnen de BioBoomStrap dan vervolgens gebruiken voor andere producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van potgrond, waar weer nieuwe bomen mee geplant kunnen worden?

 

Met de BioBoomStrap weet je zeker dat jouw band na gebruik niet voor altijd blijft ronddwalen in het milieu. En het is ook nog eens makkelijk en snel opgeruimd! Je steentje bijdragen aan het milieu was nog nooit zo makkelijk.

BioBoomStrap: Het heft in eigen handen

 

Daarnaast heeft de BioBoomStrap nog een ander voordeel, namelijk dat Hakvoort Boomband alle processen in eigen beheer heeft. Dat gaat van recycling tot een eigen weverij. Het maken van de duurzame boombanden gebeurt dus in Nederland zelf, namelijk in De Goorn in Noord-Holland. Alleen dat heeft al een hoop pluspunten. Zo is er minder energieverspilling en minder transport, wat ook weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Om dat nog meer kracht bij te zetten, haalt het bedrijf ook alle grondstoffen uit de buurt. Zo wordt de BioBoomStrap een boomband die écht milieuvriendelijk is, met minder energieverspilling en uitstoot van CO2.

 

Bijdragen aan een betere wereld zonder concessies te doen

 

En als je denkt dat dat afdoet aan de stevigheid en betrouwbaarheid van het product, dan heb je het flink mis. Waar bijvoorbeeld jute kan verweren of verteren, gebeurt dit bij de BioBoomStrap niet. De boomband is uv-bestendig en sneldrogend. Er is ook geen kans op schimmel of rot door vocht, zoals bij jute of garen gemaakt van polyester.

 

Bovendien is de BioBoomStrap een stuk steviger dan een boomband van jute. Zijn flexibiliteit heeft de duurzame boomband te danken aan het feit dat de stof geweven is. Dat maakt deze behoorlijk rekbaar en heeft daarnaast als voordeel dat je de band niet elke keer opnieuw aan hoeft te spannen. Zit de BioBoomStrap vast aan de boom, dan doet ie wat ie moet doen, zonder dat jij er elke keer werk aan hebt.

 

Het bevestigen is een makkie

 

Veel werk hebben aan een boomband is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom hebben we ook gezorgd voor een makkelijk te bevestigen band, die jij in een handomdraai aan de boom hebt zitten. Je kunt ‘m eenvoudig bevestigen aan de boompalen met boomnagels en verstellen met een gesp. En heb je een lange boomband nodig? Geen probleem, de BioBoomStrap zit namelijk op een rol! Zo is deze altijd op de gewenste lengte verkrijgbaar. Dat is wel zo makkelijk.

 

De BioBoomStrap is de perfecte combinatie

 

Milieuvriendelijk, zonder af te doen aan de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid: dat is de BioBoomStrap. Deze boomband doet er alles aan om jouw ecologische voetafdruk op het milieu te verkleinen – en dat is precies waarom deze duurzame boomband is ontwikkeld.

Wil jij de BioBoomStrap gebruiken voor jouw eigen bomen? Bestel de boomband dan via deze knop!

Klik hier en bestel direct!