Over Ons

Waarom duurzaam?

 

Deze site heet niet voor niets Waarom Duurzaam – het is de belangrijkste vraag die we onszelf moeten stellen. Waarom is duurzaamheid zo belangrijk? Waarom kunnen we de klimaatproblematiek niet meer negeren? En welke oplossingen zijn er die we kunnen toepassen?

Gelukkig kunnen we allemaal bijdragen aan een duurzamere wereld. Deze site is bedoeld als verzameling informatie over duurzaamheid. Niet alleen over wat er fout gaat in de wereld, maar ook over hoe we de problemen kunnen oplossen. We hopen met de site mensen te overtuigen van de veranderingen die nu spelen, maar hopen daarnaast dat kleine bijdrages doen aan een duurzamere wereld.

 

Gedrag is de sleutel

De enige oplossing voor de klimaatproblematiek is te vinden in het menselijk gedrag. Het is een probleem dat we alleen samen kunnen oplossen. Voor de transitie naar een duurzame wereld hebben we alle mensen nodig.

De klimaatcrisis is echter niet altijd even eenvoudig. Op deze site lees je daarom over de problematiek en bijpassende oplossingen, zonder dat we het ingewikkeld maken. We hopen dat je na het lezen van onze artikelen niet alleen weet wat er speelt, maar ook wat er moet gebeuren om de problemen op te lossen.

 

Richting de toekomst

Beginnen met kleine oplossingen voelt misschien als niet genoeg, maar dat is natuurlijk niet waar. Beginnen met kleine stappen is namelijk de beste manier om te beginnen! Want door met zijn allen in het klein te beginnen, zit je zo op grote gevolgen. Bedenk maar eens wat er zou gebeuren als:

  • Elke Nederlander de verwarming één graad lager zet
  • Elke Nederlander minder vlees eet
  • Elke Nederlander een dag minder auto rijdt

Omdat we met veel mensen zijn, kan een kleine verandering al grote gevolgen hebben. Iedereen kan persoonlijk bijdragen aan een gezondere en duurzame wereld. Met de informatie en tips op deze site kun je al een mooi begin maken!

Neem contact met mij op via onderstaand formulier

Neem contact met mij op
Firstname
Lastname

Recente Blogs