De beste en meest milieuvriendelijke zorg voor fruitbomen en sierbomen

 

Als fruitteler, weet je dat een goede verzorging voor fruitbomen belangrijk is. Zo moet je de boom niet te diep planten,met schoon en scherp gereedschap snoeien en het bemesten van de fruitbomen is ook erg belangrijk. Naast fruitbomen hebben ook sierbomen een goede verzorging nodig. Die goede verzorging is het halve werk, en begint bij de groei. Want zodra een boom scheefgroeit, heeft dit een grote impact op de stevigheid en de levensduur van de boom. Met de bioboomband verhelp je dit probleem!

fruitbomen, sierbomen

Waarom een boomband voor fruitbomen en sierbomen?

 

Bomen zoals fruitbomen en sierbomen zijn kwetsbaarder dan andere soorten bomen en hebben dus altijd een boomband nodig. Je wilt dat fruitbomen veel en mooi fruit leveren. Dit kan alleen als de fruitboom in een topconditie is. Gezonde wortels en een stevige boom dragen bij aan een langere levensduur van de fruitbomen. Zorg er daarom voor dat je fruitboom voldoende ruimte heeft en een stevige basis kan maken. Wanneer een fruitboom scheefgroeit en niet voldoende stevigheid krijgt, is een mogelijk gevolg: een kortere levensduur. Dit is te voorkomen met een bioboomband!

Sierbomen zijn, zoals de naam het al zegt, voor de sier. Ze moeten dan ook vooral een mooie en elegante uitstraling hebben. Want je koopt niet een sierboom omdat je hem niet mooi vindt, toch? Wanneer een sierboom scheefgroeit, raak je dat effect meteen een beetje kwijt. Voorkom daarom scheefgroei met de bioboomband. Deze boomband zorgt ervoor dat de sierbomen ondanks de omstandigheden recht groeien en daardoor langer blijven leven. Dit is niet alleen fijn en mooi voor het uiterlijk van de boom, maar ook vele malen gezonder voor de boom.

De bioboomband is stevig, sterk, gemakkelijk in gebruik en zal niet rotten. De boomband is zo gemaakt dat de bast, het schors en de boom zelf geen schade oplopen tijdens het groeiproces. Het materiaal van de band is stevig, maar door de zachte samenstelling wel erg comfortabel. De boombanden produceren we in eigen weverij. Hierdoor hebben we alles onder één dak, van recycling tot eigen weverij.

 

Op natuurlijke wijze een boom zien opgroeien

 

Een boomband klinkt niet heel natuurlijk, toch? Gezien het feit dat de boom niet helemaal zelf kan bepalen waar die naartoe groeit. Maar je moet het zo zien: je geeft de fruitboom of sierboom een houvast waardoor die een langere levensduur kan realiseren. Met als gevolg dat er zo langer van kan worden genoten. De bioboomband waarmee de boom vast zit is geheel natuurlijk, maar daar komen we zo wat uitgebreider op terug.

Weersomstandigheden zijn best wel onvoorspelbaar, al helemaal in Nederland. Ze kunnen de groei van een jonge boom dan ook erg in de war brengen. De bioboomband biedt ze de eerste jaren genoeg ondersteuning om stevig op te groeien. Naarmate de bomen ouder zijn, haal je de bioboomband eraf en gooi je hem weg op de composthoop of bij het groenafval. De boomband breekt hierbij af en wordt opgenomen door het milieu. Heel natuurlijk dus.

 

Duurzaamheidsvoordeel

 

Nu hoor ik je denken: fijn zo’n boomband, maar met mijn boomkwekerij heb je dan dus ook honderden boombanden aan afval. Niet heel milieuvriendelijk dus… Deze gedachte willen we dan ook graag even ontkrachten. Want de bioboomband is biologisch afbreekbaar en verkleint dan ook de ecologische voetafdruk van onze industrie op het milieu. Biologisch afbreekbaar wordt ook wel composteerbaar genoemd. Dit houdt in dat de bioboombanden op een natuurlijke wijze worden afgebroken door bacteriën en worden omgezet tot water of CO2.

 

Zorg voor jouw fruitbomen én voor het milieu met de bioboomband

 

Wanneer je al enige tijd in de fruitteelt zit, weet je dat het klimaat er soms aardig door wordt belast. Voor de productie van groente en fruit is namelijk vruchtbare landbouwgrond nodig. En die is nogal schaars. Er bestaat geen twijfel dat klimaatverandering plaatsvindt; daarom proberen wij met de bioboomband een stap in de goede richting te zetten. Met de milieuvriendelijke BioBoomStrap houden we niet alleen rekening met het milieu, we geven het honderden mooie en gezonde bomen terug. Nu kan niet ieder probleem worden verholpen en hebben we ook niet op alles invloed. Maar door de dingen waar we wel invloed op hebben te verhelpen, zetten we al een grote stap in de richting naar een groenere wereld.

Wil jij een positieve toevoeging hebben op het milieu en jouw ecologische voetafdruk verkleinen? Bestel dan nu de BioBoomStrap en maak het verschil.

Waarom morgen starten als het vandaag ook kan?